ECOG

تست ECOG

الکتروکوکلئوگرافی

تست ECOG

این آزمون برای تشخیص علت سرگیجه مورد استفاده قرار می گیرد . نوع خاصی از بیماریها که به دلیل افزایش و یا کاهش فشار مایع گوش داخلی به وجود می آیند را با این تست می توان تشخیص داد. شایعترین این بیماریها بیماری منیر است. این آزمون همچنین برای تشخیص فیستول پری لنف و superior canal dehiscence نیز به کار برده می شود.

این آزمون مانند آزمون ABR است و برای ثبت آن الکترود در پیشانی و پشت گوش ها قرار داده می شود .این تست برای ارزیابی حلزون نرمال نیز به کار برده می شود.

همانطور که گفته شد این تست برای ارزیابی وجود فشار زیاد  مایع در حلزون گوش به کار می رود . افزایش فشارمایع در گوش داخلی میتواند علایمی را مانند کم شنوایی ، احساس پری گوش،سرگیجه و یا وزوز گوش را ایجاد کند. این علایم گاهی نشان دهنده پاتولوژی خاصی هستند که بیماری منییر یا هیدروپس آندولنفاتیک نامیده می شود.در صورت وجود افزایش فشار در گوش داخلی روش های مختلفی برای درمان سرگیجه به کار می رود.

انجام ECOG:

برای انجام تست EcoG  به صورت کامل به حدود 30 دقیقه زمان نیاز است.اما در مرکز شنوایی و تعادل آوای امید با استفاده از تجهیزات جدید زمان انجام این تست به نصف کاهش پیدا کرده است.

برای انجام این تست الکترود برروی بخش های از سر از جمله پشت گوش ها قرار داده می شود و یک میکروفن ظریف به همراه سایر تشکیلات برای تولید صدا به کانال گوش فرد وارد می شود.

این تست هیچ گونه درد و ناراحتی ندارد و کاملا بی خطر است. در روش های قدیمی تر این تست، برای ثبت پاسخ می بایست الکترود برروی دیواره خارجی گوش داخلی قرار داده شود که برای این کار یک الکترود سوزنی با ایجاد سوراخ بسیار ظریف در پرده گوش وارد فضای گوش میانی می شد . این پروسه هرچند که با بی حسی انجام می شد ولی مقداری ناراحتی در گوش فرد ایجاد می کرد . خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی دیگر این تکنیک بجز در حین انجام جراحی های خاص گوش انجام می شود. در مرکز شنوایی آوای امید تست ECOG از طریق الکتروهای متصل به سر صورت می گیرد که کاملا بی درد و بی خطر است.

در حین انجام ECOG  بیمار باید ریلکس باشد و به یک صدای کلیک مانند ممتد که از طریق میکروفن های مخصوص که به کانال گوش وارد می شوند گوش دهد . برای ثبت این تست بیمار باید کاملا ریلکس باشد و هیچ گونه فشار و کشش در عضلات نداشته باشد .

برای درخواست انجام این تست پزشک از اصطلاحاتی به نام ECOG یا EcochG  یا نام کامل این تست که الکتروککلئوگرافی (ٍElectrocochleography )  است استفاده می کند. این تست با سایر ارزیابی های معمول شنوایی متفاوت است بنابراین در صورتیکه به سرگیجه مبتلا هستید و پزشک توصیه انجام ارزیابی ها را برای شما نوشته است حتما پیش از نوبت گرفتن برای انجام ارزیابی ها با مطالعه نسخه و دیدن این اصطلاحات همکاران ما را برای تنظیم زمان مناسب برای انجام آزمون، مطلع کنید.

من سرگیجه ندارم ولی پزشک انجام این تست را برای من توصیه کرده است:

مهمترین کاربرد این تست تشخیص افزایش فشار مایع در حلزون و به ویژه بیماری منیر است اما این تنها کاربرد این تست نیست.گاهی برای پایش سلامت سیستم شنوایی، تایید سلامت عملکرد حلزون ،تشخیص بیماری منیرو تائید پاسخ های ثبت شده ABR  و پایش و بررسی وضعیت شنوایی در حین عمل های جراحی گوش نیز پزشک این تست را توصیه می کند.

در صورت بروز سرگیجه چه کارهایی باید انجام دهیم؟

در صورتی که اولین بار است که به سرگیجه مبتلا شده اید یکی از بدترین حس ها را تجربه می کنید . حسی که توضیحش حتی برای دیگران سخت و غیر قابل درک است.

بررسی و درمان سرگیجه از موارد اورژانس پزشکی محسوب می شود که باید در صورت بروز بلافاصله به پزشک و یا مراکز درمانی مراجعه شود.

4 نوع گیجی وجود دارد:

سرگیجه،احساس سبکی سر، غش کردن و عدم تعادل

شایعترین نوع گیجی سرگیجه است که عبارتست از حس حرکت زمین یا خود. و حدود 54 درصد از شکایت سرگیجه را به خود اختصاص می دهد. انواع سرگیجه را از نظر کلی به چهار دسته می توانیم تقسیم کنیم

بیماریهای سیستم دهلیزی محیطی ( آنهایی که سیستم عصبی محیطی منشا ایجاد شدنشان است) ، بیماریهای سنترال سیستم دهلیزی ( آن بیماری هایی که بر اثر سیستم مرکزی دهلیزی ایجاد شده اند ) و سایر بیماریها.

93 درصد از افرادی که برای اولین بار به دلیل سرگیجه به پزشک عمومی مراجعه می کنند مبتلا به BPPV  یا نوریت وستیبولار حاد و یا بیماری منیر مبتلا هستند.سایر موارد شامل: دارو، الکل ، امینوگلیکوزیدها ، ضد افسردگی ها، شل کننده های عضلانی ،باربیتوراتها، کوکایین، دیورتیک ها ( فروزماید)نیتروگلسیرین، کوئیینین، سالیسیلات ها ، بیماری های قلبی عروقی، میگرن،لابیرنتیت حاد، M.S و تومورهای درون جمجه می باشد.

توصیف علایم سرگیجه توسط بیمار سخت و چالش برانگیز است به همین دلیل برای علت یابی دقیق نمی توان تنها به علایم ذکر شده از طرف بیمار بسنده کرد و باید ارزیابی های کامل انجام شود. این ارزیابی ها معمولا شامل تاریخچه گیری کامل ، آزمایشات سرولوژیک و رادیولوژیک و ارزیابی های تخصصی سیستم گوش داخلی است که معمولا با دو عنوان تست VNG و EcoG   توصیه می شوند.

من مبتلا به سرگیجه هستم چرا پزشک انجام ارزیابی های شنوایی را برای من توصیه کرده است؟

BPPV  ، نوریت وستیبولار حاد و بیماری منیر بیشترین علل رخداد سرگیجه هستند . هر سه این بیماریها به دلیل وجود اختلال در گوش داخلی رخ می دهند و بنابراین طبیعی است که در صورت بروز سرگیجه با توجه به شیوع بالای این اختلالات ارزیابی های شنوایی برای بیماران مبتلا به سرگیجه توصیه شود.

ارزیابی هایی که پزشک برای تشخیص سرگیجه توصیه می کند ممکن است از ارزیابی های پایه سیستم شنوایی تا ارزیابی های جامع سیستم تعادلی واقع در گوش داخلی  شامل شود. لیستی از این ارزیابی ها شامل:

ارزیابی های پایه:

ادیومتری تون خالص که با اصطلاح PTA یا در اصطلاح عامیانه تر نوار گوش توسط پزشک توصیه می شود.

تمپانومتری Tympanometry  : که با اصطلاحات Tymp ، impedance و TY توسط پزشک توصیه می شود. این تست وجود عفونت و مشکلات گوش میانی ، پرده گوش و استخوانچه ها را نشان می دهد.

رفلکس اکوستیک که با علامت اختصاری AR توسط پزشک توصیه می شود.

ارزیابی های اختصاصی سیستم تعادل:

الکتروکوکلئوگرافی( تست ECOG) : این ارزیابی به صورت EcoG  یا EcochG  سفارش داده می شود و در این ارزیابی در اصطلاح افزایش فشار مایع گوش داخلی مشخص می شود . این ارزیابی معمولا برای تشخیص افتراقی بیماری منیر به کار برده می شود.

ویدئو نیستاگموگرافی: که به صورت  VNG توسط پزشک سفارش داده می شود نوعی تست سنجش ارگان های تعادلی در گوش داخلی است و حرکات غیرارادی چشم که نیستاگموس نامیده می شود را ارزیابی می کند.

ABR : در این ارزیابی سلامت عصب گوش مورد بررسی قرار می گیرد.

برای هماهنگی جهن انجام آزمون ECOG و VNG با شماره های زیر تماس بگیرید.

02144005315 – 09194707047

مرکز سرگیجه آوای امید